Dzień Otwarty Rzeczoznawstwa BOMIS Live Online 8 maja 2020 r.

TOBIE BEZPŁATNIE DORADZAMY - Z TOBĄ FINANSOWO POMAGAMY

SFINANSUJ Z NAMI ROBOTA DO DEKONTAMINACJI SZPITALI, W KTÓRYCH LEŻĄ CHORZY NA COVID - 19

Bezpłatne porady rzeczoznawców; wyważona porcja wiedzy na temat wyceny mienia i aktywów materialnych i niematerialnych przedsiębiorstw; spotkanie z wiodącymi ekspertami od szacowania wartości.

Dzień Otwarty Rzeczoznawstwa BOMIS to

• Bezpłatne porady rzeczoznawców na temat wyceny majątku, mienia, aktywów materialnych i niematerialnych przedsiębiorstwa, w tym maszyn i urządzeń, patentów, znaków towarowych, aparatury i wyrobów medycznych, nieruchomości i innowacji.
  • Pomoc w zdefiniowaniu zakresu wyceny lub opinii oraz doborze właściwego rzeczoznawcy do zagadnienia.
  • Szansa na poznanie wiodących rzeczoznawców w poszczególnych dziedzinach wycen.

W programie

od 12.00 do 13.00 dla każdej grupy tematycznej:

WPROWADZENIE

Prezentacja sposobu przeprowadzania wycen przez rzeczoznawców BOMIS

-      Co można, co trzeba, a co warto wyceniać?

-      Jak okoliczności wyceny determinują metody i podejście do wyceny rzeczoznawcy?

-      Jakie kryteria stosować przy doborze właściwego rzeczoznawcy do przedmiotu wyceny [uprawnienia, certyfikaty, przynależność, standardy, inne]?

-      Czego należy oczekiwać po zawartości raportu z wyceny rzeczoznawcy?

-      Do czego jeszcze użyteczne są kompetencje rzeczoznawcy [analiza rynku, analiza poprawności formalno- prawnej przedmiotu wyceny, doradztwo inwestycyjne, doradztwo dezinwestycyjne]?

PREZENTACJE TEMATYCZNE W POSZCZEGÓLNYCH SALACH SPOTKAŃ

☐ SALA BOTANICZNA: Doradztwo dotyczące oceny stanu technicznego i przyczyn uszkodzenia maszyn  oraz szacowanie wartości i pomoc na potrzeby kontaktów z firmami ubezpieczeniowymi- prowadzący: dr inż. Tadeusz Klimek, autor Standardu BOMIS wyceny środków technicznych

☐ SALA TULIPANOWA: Doradztwo przy wycenie przedsiębiorstwa i jego wartości niematerialnych i prawnych (np. patentów, znaków towarowych, programów komputerowych, know-how i innych), analizie projektów inwestycyjnych, analizie przedsiębiorstw do celów zarządczych i innych, opracowywaniu biznesplanów, działaniach restrukturyzacyjnych - prowadzący: lic. rzeczoznawca BOMIS Andrzej Półkoszek, autor Standardu BOMIS wyceny wnip na potrzeby komercjalizacji wiedzy

☐ SALA OTWOCKA: Doradztwo przy inwestycji oraz zbyciu zbędnych składników majątku ruchomego wraz z oszacowaniem wartści rynkowej aparatury medycznej i laboratoryjnej oraz urządzeń stosowanych w gabinetach kosmetycznych i salonach piękności - prowadzący: lic. rzeczoznawca BOMIS Wojciech Gruchoła - specjalizacja inżynieria biomedyczna, inwestycje w sprzęt medyczny

☐ SALA GODEBSKIEGO: Doradztwo przy oszacowaniu wartości  środków technicznych na potrzeby powindykacyjne i w trybie likwidacji - prowadzący: lic. rzeczoznawca BOMIS Mateusz Andrzejak

☐ SALA LEOPOLDINA: Doradztwo w zakresie spełnienia wymagań obowiązujących regulacji prawnych przed wprowadzeniem do obrotu i przekazaniem do eksploatacji środków/megaukładów technicznych - prowadzący: lic. rzeczoznawca BOMIS Rafał Jabłoński

☐ SALA DĘBICKA: Doradztwo przy zakupie i sprzedaży ciężkiego sprzętu budowlanego, drogowego i maszyn do robót ziemnych - prowadzący: lic. rzeczoznawca BOMIS Zbigniew Hajdas

☐ SALA UŁAŃSKA: Doradztwo przy wycenie nieruchomości [grunty, budowle] oraz środki techniczne trwale związane z nieruchomością - prowadzący: lic. rzeczoznawcy BOMIS - Iwona Harbuz i Piotr Jasnowski

☐ BOMISalka: Doradztwo inne. Proszę opisać – jakie?........................................................................................................

Warunki uczestnictwa

- przesłane kompletnie i czytelnie wypełnionego formularza zgłoszeniowego ze wskazaną salą temtyczną;

- dostęp do urządzenia z kamerą i/lub głośnikami oraz przeglądarką internetową.

Uczestnictwo w spotkaniu jest bezpłatne.

Materiały konferencyjne

Uczestnicy otrzymują na wskazany adres e-mail treść wykładu w formacie pdf. - wg zadeklarowanej tematyki;

UWAGA

1. Jeśli uczestnik będzie usatysfakcjonowany uzyskaną wiedzą, może wpłacić 50 zł lub więcej, wg swoich możliwości, na konto organizatora Drzwi Otwartych Rzeczoznawstwa BOMIS -  Fundacji BOMIS, nr rachunku bankowego w Credit Agricole: 20194010763183488300000000. Wpłata przeznaczona zostanie w całości na zakup dla Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego specjalistycznego robota UVD do dekontaminacji pomieszczeń, w których leżą pacjenci chorzy na COVID-19.

2. Liczba miejsc jest ograniczona do 50 osób w każdej z proponowanych 8 sal tematycznych. W przypadku zgłoszenia uczestnika po przekroczeniu limitu osób w preferowanej przez niego sali, istnieje możliwość dołączenia go do grupy/sali, w której zostały jeszcze wolne miejsca. [Przypominamy: #zostanwdomu].